KIKIRIKI ERUPCIJA: BROWNIES!

1H
zakuvavanje_recept_kikiriki_erupcija_brownies_slika1

Dok se topi u ustima, unutra je savršeno vlažno. Vrhunac za koji Vam je potrebno nešto malo manje od sat vremena, ne tako zahtevna sredstva, crna čokolada i neizostavni, bar za ovaj recept – peanut butter odnosno kikiriki puter.

Brownies – jednostavni klasični kolačići od putera, čokolade, jaja i brašna. Međutim, koliko su jednostavni, toliko možete “zabrljati” kada ih pripremate. Ne želite da vam budu previše slatki, nimalo slatki, prepečeni ili pak nepečeni.

Za početak, evo liste stvarčica koje su Vam potrebne. I znamo da vas u supermarketu sa rafova doziva hiljadu pakovanja, ali ne skrećite pogled sa vašeg papirića!

POTREBNO VAM JE:

  • 200gr crne čokolade
  • 75gr putera
  • 1 ½ šolja šećera
  • ¾ šolje brašna
  • 3 jaja
  • ¼ šolje kakao praha
  • ½ šolje kikiriki putera
  • prstohvat soli

PREDIGRA JE NAJBITNIJA 😉

zakuvavanje recept cokoladni brauni brownie sa kikirikijem 3

Ništa niste uradili ako ne mešate dobro. Napunite vodom neku šerpu koja je manja od vaše posude za mešanje. Stavite na „vatru“, ringlu, ploču, plin ili šta već koristite i kada počne da vri, stavite činiju za mešanje preko. U njoj ćete najpre istopiti puter i čokoladu. Kada se to lepo sjedini, dodajte postepeno šećer, i naravno, nastavite sa mešanjem. Ubacite jedno, pa drugo jaje i mutite smesu žicom. Sada je vreme za dodavanje brašna, kakao praha i soli. Nastavite da mutite, masa mora lepo da se sjedini.

zakuvavanje recept cokoladni brauni brownie sa kikirikijem 2

SHAKE IT, BAKE IT!

Sada imate klasičnu masu za brownie kolačić i sledi pečenje! Ono što ovaj brauni razlikuje od ostalih braunija, jeste puter od kikirikija u unutar kolačića. Jedini način da ovo izvedete jeste da pre pečenja najpre u podmazan ili pek papirom obložen pleh izlijete dve trećine mase za kolačiće. Onda preko dodate kikiriki puter i pokušajte da ga nanesete svuda. Po želji, dodajte i više kikiriki putera.

zakuvavanje recept cokoladni brauni brownie sa kikirikijem 4

Verujte nam, čak i oni koji ne vole kikiriki puter (o, ima ih) će voleti ovaj kolačić! Ovo prelijete ostatkom mase i eto – spremno je za pečenje. Nemojte sad ovde da zabrljate, pecite u rerni na 180 stepeni, četrdesetak minuta.

Znate već da volimo kada hrana lepo izgleda. Sad, sa kolačićima od čokolade ne možete mnogo eksperimentisati, ali možda biste mogli da pripremite koru limuna, kao što smo mi na fotografijama!

Nakon četrdesetak minuta, izvadite kolačiće iz rerne, neka se malo ohlade pre nego što ih isečete. U sredini će biti mekani, ali to je i poenta: savršeni iznutra vlažni brownie!

zakuvavanje recept cokoladni brauni brownie sa kikirikijem 5

Pre nego što odlepršate sa našeg sajta predlažemo da pročitate i neki od ponuđenih članaka

7 responses to “KIKIRIKI ERUPCIJA: BROWNIES!”

  1. Predivan kolač, baš po mom guštu!

  2. Mila says:

    Perfektno izgledaju! Nisam ih pravila do sada sa kikiriki puterom ali mi je velika želja da ih probam. Lepo ste me podsetili na to 🙂

  3. Natalija says:

    E ovo je totalno po mom ukusu jer ne znam ima li nekog da je veći fan čokolade i kikiriki putera od mene! 😀 Moraću da isprobam nekom sledećom prilikom. 🙂

    • zakuvavanje says:

      Mi ne znamo ko ne voli cokoladu i kikiriki puter 😀 A definitivno cemo probati i tvoj recept ^^

  4. Gorica says:

    Postovani, planiram ovih dana da pravim “Brownies” po vasem receptu. Zanima me za koliko osoba je kolac i da li eventualno moze u formi za mafin da se pece ili to samo otezava pripremu? Trebalo bih da posluzim dvadesetak osoba (bez da se prejedaju:)-za to sluzi glavno jelo). Pozdrav i hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *