Krilce za živce – Azijska lepljiva krilca

1H15M
zakuvavanje_recept_azijska_pileca_krilca1

Ovaj recept je za sve one koji su se kao mali otimali oko krilca, a ne oko belog mesa, za sve one koje vole da glođu kosti i zamaste celu facu, dame i gospodo, predstavljamo Vam KRILCE u punum njegovom sjaju.

Krilca poseduju sposobnost da Vas nateraju da poližete sopstvene prste. Stvorena su za svaku priliku, i mogućnosti kombinovanja ukusa su beskrajne. Ovaj put je pred vama recept za savršena pileća krilca inspirisana ukusima azijske kuhinje, slatka , lepljiva i sa dovoljno ljutine da ćete posegnuti za još jednim, i još jednim i još jednim. Nadamo se da ćete biti dovoljno brzi , jer iz našeg iskustva ‘’planu’’ baš brzo.

Dakle, ostanite do kraja recepta i saznajte kako da gledanje utakmice, filma ili klasičnu bleju pretvorite u ukusno provedeno vreme.

Potrebne namirnice:

zakuvavanje recept kineska azijska pileca krilca 2

Za glazuru:

  • 1 kašika seckanog đumbira
  • 1 kašika tucane paprika ( ljute ili slatke, po Vašem izboru )
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 čena belog luka, sitno seckanog

Za marinadu

  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 litra vode

Način pripreme:

Od navedenih namirnica napravite marinadu i njome preliti 1 kg pilećih krilca, ostaviti da odstoje minimum 1 sat.

Pileća krilca možete preseći na pola zbog lepše karamelizacije kasnije. Izvadite krilca iz marinade i stavite u pleh za pečenje, sipajte 2 šolje preostale marinade, prekrijte folijom i pecite u rerni na 200 stepeni pola sata.

Zbog čega sipamo marinadu ili vodu?

zakuvavanje recept kineska azijska pileca krilca 3

U pleh sipamo tečnost zbog stvaranja pare i bržeg prodiranja toplote u unutrašnjost krilca, tim putem krilca tretiramo parom i vodom i u roku od pola sata već su spremna za dalji proces.

Nakon pola sata, sklonite foliju i pojačajte rernu na 250 stepeni, pecite narednih 20ak minuta, ili dok krilca ne krenu da dobijaju prepoznatljivu hrskavu kožicu. Nakon 20 minuta, izvadite krilca iz rerne, izručite ih u posudu sa već pripremljenom glazurom, lepo promešajte da se svako krilce obavije lepjivom glazurom i nastavljamo dalje.

Krilca raširite na pleh, po mogućstvu možete staviti papir za pečenje, pojačajte rernu na 270 i pecite ne više od 10 minuta.

Finalni produkt su hrskava , lepjiva , a istovremeno sočna i meka krilca.

Složite u odgovarajuću posudu i pospite seckanim zelenim delom mladog luka i susamom.

zakuvavanje recept kineska azijska pileca krilca 4

Bon apettite!

Pre nego što odlepršate sa našeg sajta predlažemo da pročitate i neki od ponuđenih članaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *